Homepage
Bine ați venit la
cursul nostru online
Homepage
Bine ați venit la
cursul nostru online

Modul 2

Principalele tulburări de sănătate mintală la vârsta înaintată: schimbări de comportament, schimbări în viața de zi cu zi și abordări non-farmacologice.

Materiale practice

Activitate 1

Scopul acestei activități este de a dezvolta abilitățile cursanților de a aplica în practică cunoștințele privind identificarea modificărilor comportamentale la persoanele cu tulburări neurodegenerative și posibilele cauze ale acestora, pe baza unui studiu de caz.

Resurse multimedia

Următorul video explică în detaliu, printr-un joc de rol, unul dintre simptomele comportamentale și psihologice care pot apărea în demență, și anume RĂSFOIREA, precum și posibilele soluții de management pentru această perturbare comportamentală provocatoare.

După vizionarea video-ului, participanții vor reflecta asupra modului în care aceste opțiuni de management ar putea fi utilizate în practică – pe care le-ar alege, cum ar pune în aplicare aceste soluții și care dintre ele ar putea avea un impact pozitiv asupra practicii de îngrijire. Întrebările pentru auto-reflecție vor fi următoarele:

• Care dintre aceste strategii de management ar fi mai eficace?
• În ce situații aș recomanda utilizarea acestora în procesul de îngrijire?
• Ce impact ar avea acest lucru asupra practicii de îngrijire?

Activitate 2

Scopul acestei activități este de a dezvolta abilitățile cursanților de a identifica schimbările din viața de zi cu zi pentru persoanele cu afecțiuni neurodegenerative și pentru partenerii acestora și abilitățile acestora de a propune strategii de adaptare.

Activitate 3

Scopul acestei activități este de a dezvolta capacitatea cursanților de a identifica și implementa abordări nefarmacologice pentru persoanele cu afecțiuni neurodegenerative în centrele de îngrijire.

Număr proiect: 2023-1-RO01-KA220-ADU-00160973

„Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP). Nici Uniunea Europeană și nici ANPCDEFP nu pot fi ținute răspunzătoare pentru acestea.”

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial